Headlines News :

Στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννη παρουσιάζεται η παράσταση "Ωραίο φύλο ε;"

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 2:58 μ.μ.


Ιδιαίτερη η τιμή για το Κέντρο Πρόληψη του ΟΚΑΝΑ νομού Λάρισας

Το "Ωραίο φύλο ε;" ταξιδεύει στην Αθήνα στο Ίδρυμα Κακογιάννη μετά από προσωπική πρόσκληση της Προέδρου του Ο.ΚΑ.ΝΑ. κας Μαλλιώρη.

Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για το Κέντρο Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ ν. Λάρισας και τη θεατρική ομάδα του ΩΡΑΙΟ ΦΥΛΟ Ε; η προσωπική πρόσκληση της Προέδρου του Ο.ΚΑ.ΝΑ. της κας Μαλλιώρη για την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης ΩΡΑΙΟ ΦΥΛΟ, Ε; Στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στις 4 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 8.30 μ.μ. - ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Η πρόληψη των εξαρτήσεων και η προαγωγή της ψυχικής υγείας, αποτελούν προτεραιότητα, για τη δουλειά του Κέντρου Πρόληψης ν. Λάρισας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η παράσταση Ωραίο Φύλο, ε; προσφέρει ένα ανθρώπινο όχημα για να φτάσει το μήνυμα της Πρόληψης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Εννέα γυναίκες περιμένουν στον προθάλαμο ενός γραφείου για να πάρουν ένα «ιδιαίτερο» πιστοποιητικό που θα τους λύσει τα προβλήματά τους. Μέσα από αυτή τη συνθήκη ξετυλίγονται εννέα διαφορετικές ιστορίες με άξονα γυναίκες-μητέρες, συζύγους και φίλες, που μοιράζονται με το κοινό τα προβλήματά τους και μετουσιώνουν την ατομική ήττα σε συλλογική νίκη. Ιστορίες από το σύγχρονο καλειδοσκόπιο της γυναικείας εμπειρίας, που έχουν τη δύναμη ν’ αγγίξουν τον καθένα.

Η παράσταση Ωραίο φύλο, ε; γεννήθηκε από τις αγωνίες και τις ελπίδες δέκα γυναικών, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά τις συναντήσεις τους στο Κέντρο Πρόληψης ν. Λάρισας του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα. Το υλικό ψυχής που κατέθεσαν μέσα από τις αφηγήσεις τους και τα κείμενά τους, διασκευάστηκαν για τη σκηνή σε θεατρικό έργο από τον σκηνοθέτη - σεναριογράφο Κώστα Λαμπρούλη. Ανεκτίμητη και Πολύτιμη η συνεχής και αγόγγυστη παρουσία και προσφορά του σκηνοθέτη - ηθοποιού Παναγιώτη Μπάκα.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τη σημαντική προσφορά της δημοσιογράφου – σκηνοθέτη Κωνσταντίνας Καρυδάκη, της βοηθού σκηνοθέτη Κατερίνας Μπέκου, της ψυχοδραματίστριας Στέλλας Λαμπρούλη, του σκηνογράφου Γιώργου Μαυρίδη καθώς και του συνθέτη - μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη.

Τις ηρωίδες του έργου υποδύονται καθημερινές, εργαζόμενες γυναίκες που προσέφεραν το χρόνο και τη δημιουργικότητά τους στη θεατρική ομάδα του ΟΚΑΝΑ. Είναι οι: Τούλα Αντωνιάδου, Νάνσυ Παπακωνσταντίνου, Σοφία Καΐπη, Βαρβάρα Μαγουλιώτου, Αγαθή Τσολάκη, Έφη Σπανού, Ιφιγένεια Τούνη, Μαρία Χαχαμίδου Μαρία Γκουντέλου και Βάσω Ψαριανού.

Συντονίστριες της όλης προσπάθειας είναι τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης ν. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. Ειρήνη Κουφάκη, ψυχολόγος, και Βασιλική Τσιάτα, κοινωνιολόγος.

Το έργο έχει ανέβει στη Λάρισα (2006, 2007), Θεσσαλονίκη (2007, 2011) Λάρνακα (2007), Τύρναβο (2008), Κεφαλονιά (2008), Σάμο (2008), Ιθάκη (2008), Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας (2011), Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας (2011), Ζάκυνθο (2011).
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.