Headlines News :

4o Φεστιβάλ Tαινιών Mικρού Mήκους...Artfools.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 1:56 μ.μ.

Λίγες μέρες μείνανε για το Artfools Video Festival, καθώς ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα πια. Οι διοργανωτές βάλανε πολύ ψηλά τον πήχη για τη φετινή διοργάνωση, και αυτό ενισχύεται από τις πολλές συμμετοχές διαφόρων δημιουργών όσο και από τις υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την Εβδομάδα Νεανικού Σινεμά. Έτσι από τις 21 μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου, οι Νέοι της Πόλης και γενικά οι φίλοι του κινηματογράφου θα ζήσουν σημαντικές κινηματογραφικές στιγμές και εμπειρίες, που ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι άνθρωποι της artfools με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του ΤΕΙ Λάρισας υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Από τις ταινίες που δήλωσαν συμμετοχή, τις τρεις ημέρες του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ θα προβληθούν: 12 Μαθητικές Ταινίες, 15 Διεθνείς Ταινίες, και 33 Ελληνικές. Επίσης θα παρουσιαστεί το έργο δύο Λαρισαίων Δημιουργών, της Νάνσυς Σπετσιώτη και του Αποστόλου Σδράλλη. Η Νάνσυ Σπετσιώτη θα συμμετάσχει με τρεις ταινίες μικρού μήκους ενώ ο Αποστόλος Σδράλλης με την 56λεπτη  "Δάφνη και Ελένη"
Και τις τρεις ημέρες του διαγωνιστικού στο χώρο προβολής των ταινιών θα υπάρχει έκθεση Φωτογραφίας με θέμα "εν άστει… υπομένοντες" (από αντίστοιχο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το artfools video festival) και έκθεση Πολιτικής Γελοιογραφίας από την σκιτσογράφο Ιωάννα Φέτση.
Τις παράλληλες εκδηλώσεις συμπληρώνουν επίσης τα εξής: Σεμινάριο Κινηματογράφου, Ταινίες από τη Νεανική Οθόνη σε συνεργασία με το 52ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Γκαίτε στο Μικρό Θέατρο, Γαλλικός Κινηματογράφος στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, η προβολή της ταινίας "Απ΄τα κόκαλα βγαλμένα" του Σωτήρη Γκορίτσα  παρουσία του σκηνοθέτη, αφιέρωμα στην πρόωρα χαμένη Λουκία Ρικάκη και τέλος έκθεση γελοιογραφίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο με τίτλο "κρίση γέλιου" από τον γνωστό σκιτσογράφο Ιορδάνη Ανανιάδη
Αναλυτικά δελτία τύπου για τις καθημερινές εκδηλώσεις και ταινίες στο artfools.gr και artfoolsvideofestival.gr. και στα υπόλοιπα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της πόλης.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.