Headlines News :

Η γρίπη της Μονρόε... στη Θεσσαλονίκη...

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 21 Απριλίου 2012 7:49 π.μ.


Η Ομάδα Άνευ Προηγουμένου 

παρουσιάζει το έργο
« H ΓΡΙΠΗ ΤΗΣ ΜΟΝΡΟΕ»
Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ, Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη

Από τις 26 έως 29 Απριλίου…


Πόσο μας εξουσιάζει το παρελθόν μας; Οι παλιές αγάπες και φιλίες είναι δεσμά ή κληρονομιά; Τι είναι αυτό μέσα μας που επαναστατεί και συμβιβάζεται , που μας ανυψώνει και μας καθηλώνει;
Όταν είσαι νέος έχεις ιδέες ή όταν έχεις ιδέες είσαι νέος;
Το Δεκέμβρη του ’08 στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ένα ζευγάρι λίγο πάνω από 35 χρονών, με έντονο παρελθόν ακτιβισμού, αφουγκράζεται τη μανία των εξεγερμένων . Είναι η στιγμή που έρχεται αντιμέτωπο με τα φαντάσματα του παρελθόντος τους και με την πρόκληση να αλλάξουν και πάλι τη ζωή τους. Μια ζωή οικονομικά στερημένη, στο περιθώριο των εξελίξεων-μια ζωή όπου υπάρχει η ένταση από τη διάψευση των προσδοκιών (ιδιαίτερα της γυναίκας από τον άνδρα) και κυριαρχεί το δίλημμα , αν έχουν το περιθώριο να κάνουν ένα παιδί ή όχι.
Ένας πανελίστας των τηλεοπτικών εκπομπών, παλιός φίλος που πρόδωσε τις αξίες των νεανικών του χρόνων, αποκαλύπτει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, τι σκότωσε τη Μονρόε. Το παιδί της παλιάς φίλης και ερωμένης ,πιθανόν παιδί του άντρα του ζευγαριού, συμμετέχει στις διαμαρτυρίες στου δρόμους και «εισβάλλει» στη ζωή τους. 
Η παρουσία του και η αποκάλυψη πως είναι ο γιός της παλιάς τους φίλης , που ουσιαστικά θυσιάστηκε για αυτούς, τους θέτει αντιμέτωπους με τις επιπτώσεις των μέχρι τώρα επιλογών τους και τους υπενθυμίζει ότι μπορούν να μη συμβιβαστούν με αυτό που, όπως λέει ο άνδρας, οι πολλοί παθαίνουν: «να πεθαίνουν στα 30 τους και να τους θάβουν στα 70».
Το ζευγάρι σταματά πια να είναι καθηλωμένο και αποφασίζει να κάνει μία επανεκκίνηση στη ζωή του…

Η κρίση σκαλίζει τις στάχτες από τα απομεινάρια σχέσεων, ιδεών, εξεγέρσεων. Και απροσδόκητα οι φλόγες ανάβουν πάλι. Στα προσωπικά ζητήματα, στα ιδεολογικά θέματα, στη στάση ζωής. Λίγο μετά τις προφητείες για το τέλος των ιδεολογιών, νικητής είναι ο κυνισμός; Ή «μία αίσθηση δικαίου που δε χαρίζεται σε κανένα»; 
Από Πέμπτη 26 έως Κυριακή 29 Απριλίου
Θέατρο Άνετον , Παρασκευοπούλου 42
21:30, διάρκεια παράστασης 1 ώρα
Πληροφορίες / Κρατήσεις :2310 869869, 6977700399, 6945936023

Κείμενο :Δημήτρης Κατσαντώνης
Σκηνοθεσία :η ομάδα

Φωτισμοί :Μαρίνα Κόντα, Αθηνά Μπανάβα
Σκηνικά: Θάνος Μπουλουγράς
Κοστούμια: Εύα Παπαδοπούλου
Φωτογραφία: Θάνος Καρτσόγλου – Seagull works
Μουσική επιμέλεια : Δημήτρης Ιατρού 
Σχεδιασμός Αφίσας : NOPLAN 

Παίζουν :
Χάρης Δεληνικόπουλος
Μαρία Μπελιβάνη
Παναγιώτης Τόλιας 
συμμετοχή :Γιώργος Δεβές


Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.