Headlines News :

Ο Παν στο Μαρακές...

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 7:48 π.μ.


Ξεκίνησε σήμερα η 7ήμερη ορειβατική εξόρμηση στο Μαρρακές από το Φυσιολατρικό όμιλο Βόλου «Ο Παν», με ανάβαση στη ψηλότερη κορυφή της Βορείου Αφρικής και με την καθοδήγηση του Νίκου Μαγγίτση. 
Έως τις 19 Απριλίου, οι λάτρεις της φύσης και την ορειβασίας θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία…

Το Μαρόκο, με έκταση πενταπλάσια της Ελλάδος και πληθυσμό 30.000.000, διατηρεί μια μακρά ισλαμική πολιτιστική κληρονομιά και είναι μια βαθιά μουσουλμανική χώρα, κατοικούμενη κατά 70% από Βέρβερους και κατά 30% από Άραβες. Με τοπία που εναλλάσσονται από την έρημο Σαχάρα και το βουνό «Άτλας», το ψηλότερο βουνό της Βόρειας Αφρικής, με ψηλότερη κορυφή το Τουμπκαλ και ύψος 4167μ.
Ο Άτλας κατά το χειμώνα και την άνοιξη θυμίζει έντονα το τοπίο των Άλπεων. Αποτελείται από παράλληλες κορυφογραμμές, διαφορετικές μεταξύ τους, που χωρίζονται από βαθιές κοιλάδες. Καλύπτει ένα μεγάλο ποσοστό της χώρας και εκτείνεται από την κοιλάδα του Μαρακες μέχρι τη Σαχάρα. Αποτελείται από εκατοντάδες κορυφές άνω των 3000 μέτρων, με υψηλότερη το Τζεμπελ Τουμπκαλ με 4167μ.
Αξέχαστο θα τους μείνει το ορειβατικό καταφύγιο στα 3200 μέτρα. Όπως επίσης και τα τοπία, τα ποτάμια και τα φαράγγια του Άτλαντα, τα οποία θυμίζουν τη Σιέρα Νεβάδα της Αμερικής.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.